Откриха нова Здравна служба в Бенковски

Автор:
Сряда, 25 Септември 2019 13:18
Димитър Иванов, кандидат за кмет на община Марица от коалицията ГЕРБ/Обединени земеделци Димитър Иванов, кандидат за кмет на община Марица от коалицията ГЕРБ/Обединени земеделци

Кандидатите за кметове на община „Марица“ и на с. Бенковски от коалиция ГЕРБ(Обединени земеделци) Димитър Иванов и Иванка Пачева бяха официални гости на откриването на новата Здравна служба в селото. И двамата получиха десетки поздравления от местните жители затова, че са изпълнили обещанието, което са дали в предишния си мандат. Възрастните хора пък не можеха да изразят радостта си от факта, че в сградата функционира нов, просторен и светъл Пенсионерски клуб.
„Благодаря Ви г-н Иванов, благодаря Ви г-жо Пачева. Имаме великолепна Здравна служба и уютен Пенсионерски клуб, благодарение на Вашата подкрепа“, признателни бяха хората от селото.
Само за 2 месеца сградата, купена от общината, след дълги и тежки преговори, е основно ремонтирана и санирана. Предишната поликлиника е била в малка постройка от етернитови плоскости за временно ползване. Сегашният медицински център е с големи помещения, снабдени с всички удобства, има женска и детска консултация, стоматологичен кабинет. Всяка стая е с климатик и с минибойлер с топла вода. Изградени са санитарен възел и рампа за инвалиди. Лентата на новата Здравна служба прерязаха Димитър Иванов и Иванка Пачева, заместник-кметът на община „Марица“ Гергана Титюкова и д-р Анастасия Томова, която от 24 години лекува хората в селото. Преди това водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Красимир. Кандидатът за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов отбеляза, че този ден е специален за с. Бенковски. Иванов припомни, че всички действия на администрацията на община „Марица“, предприети през последните 8 години, са единствено и само в името и за благополучието на нейните жители. Той посочи, че вече са осигурени табела с надпис „Здравна служба – с. Бенковски“ и нови и удобни мебели за чакалнята, които ще бъдат поставени до дни. Димитър Иванов не пропусна да съобщи и добрата новина - със средства от европейски проект, до Нова година, в центъра на селото, ще бъде изградено игрище за мини футбол за младите хора.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм