Живопис и авангардна скулптура от Тома Ненов

Автор:
Четвъртък, 19 Септември 2019 19:23
Живопис и авангардна скулптура от Тома Ненов

Живописни платна и авангардни скулптури разкрива съвместната изложба "Цвят и стомана" на Тома Ненов (скулптура) и Уляна Ненова – Тодоро (живопис). Откриването ще се състои тази събота (21 септември) от 18:00 часа в Арт Галерия Пловдивски Културен Институт.
„Цвят и стомана“ е един творчески синтез, изграден от духовната сила на цвета и твърдата сила на неръждаемата стомана. Чрез метода на абстрактното мислене се пресъздава многоизмерна композиция. Дух и материя се обединяват и изграждат поезия на формите и пресъздават нова естетическа действителност, чрез която да изразим себе си и да опознаем по-дълбоко обкръжаващия ни прекрасен свят.", споделят авторите.
Тома Ненов и Уляна Ненова са възпитаници на Художествената академия в София и повече от 20 години живеят и работят в Италия.
Името на Тома Ненов е добре познато в Рим, Венеция, Монте Карло, Берн и Париж с представянето на своите творби от бронз и керамика.
Творчеството на Уляна Тодоро също е високо ценено на Запад, като тя има около 20 самостоятелни изложби в Италия и Швейцария, а също и участия в международни изложения в Париж. Носителка и на втора награда от общата изложба на галерия „Оно“ в Токио през 2005-та година и продължава своите изяви и участия предимно в Европа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм