Мараджиев и 3 депутати от ГЕРБ откриха първия учебен ден

Автор:
Понеделник, 16 Септември 2019 16:33
Мараджиев и 3 депутати от ГЕРБ откриха първия учебен ден

Областният координатор и кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев поздрави учениците и учителите по повод първия учебен ден в средно училище „Отец Паисий“ в Стамболийски.

Той пожела на учителите и възпитатели отново да поемат по нелекия път на знанието и с много търпение да го предават на децата. На учениците пожела успех в овладяването на знанията и им препоръча да не забравят, че именно образованието ни прави свободни личности!

Народният представител Младен Шишков и кметът на Раковски и административен секретар на ГЕРБ-Пловдив област Павел Гуджеров откриха учебната година в основно училище „Христо Смирненски“ в Раковски. По време на тържеството те пожелаха на учениците и учителите успешна и лека учебна година.

По думите на Младен Шишков професията “учител” е тази, която стои в основата и в създаването на всички останали професии. Той уточни, че неслучайно през последните години държавата полага огромни усилия да върне учителската професия на заслуженото челно място в обществото. Шишков пожела на учениците воля и успех в овладяването на знанията, да бъдат дръзки и да отстояват мечтите си.

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Запрян Янков пък поздрави ученици и учители в училище „Пенчо Славейков“, село Белащица, община Родопи. Той сподели, че първият учебен ден е най-вълнуващият ден за българското училище, защото тогава отбелязваме тържеството на духа и знанието, пожелаваме на добър час на нашето бъдеще и с трепет гледаме как децата ни поемат по най-ценния и най-дългият път – пътя на знанието и просвещението.

Народният представител д-р Христо Грудев откри учебната година в основно училище „Петко Каравелов“ в Асеновград, след което посети Професионалната гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ и основно училище „Никола Вапцаров, където се срещна с директорите и поздрави училищния колектив.

“Училището е този притегателен символ, който дава началото и края на един смислен живот. То е храмът, който събира в себе си ум и знание, наука и изкуство, пътешествия и откриватели, болки и победи. Успешна учебна година!, пожела д-р Христо Грудев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм