Мълния обгори англичанин в Пирин

Автор:
Събота, 20 Юли 2019 19:15
Мълния обгори англичанин в Пирин

Планинската спасителна служба в Сандански успя да спаси обгорял от мълния английски турист, в неадекватно състояние - с изгарели дрехи, крака и кожа по тялото и с пукнати тъпанчета.

Мъжът тръгнал в Пирин сам за еднодневен преход с щеки и лека екипировка, съобщи Нова телевизия. На 2400 метра, в района на Бъндеришка порта, го застигнала буря. Мълнията го ударила преди да успее да слезе от билото.

Поразен от мълнията, мъжът изкарва около 3 часа сам в планината. Намира сили да тръгне по обратния път, а там е намерен от планинските спасители.

Първоначално е приет в спешното отделение в Сандански, след това мъжът е транспортиран в Пирогов. Според спасителите волята за живот го е спасила след мълнията в планината.

Към всички туристи планинските спасители имат един и същ съвет – да се следи прогнозата за времето и да се реагира мигновено щом се забележи буря.

Случаят в Пирин е поредният инцидент с мълния през тази година. В края на май мъж пострада тежко след гръмотевична буря край село Полена. През юни друг човек загуби живота си отново след мълния, този път в София.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм