Пламен Спасов с отворено писмо за незаконен протест

Автор:
Понеделник, 08 Юли 2019 11:33
Пламен Спасов с отворено писмо за незаконен протест

Отворено писмо от Пламен Спасов, кмет на Община „Родопи“, относно протестни действия в с. Скобелево

На 03.07.2019г., получих уведомление от Иван Пенчев (б.а. по адресна регистрация, жител на с. Йоаким Груево, община Стамболийски) за намерение, за провеждане на граждански протест в с. Скобелево, с начало 05.07.2019г. от 13:30ч., съгласно чл.8 и чл.11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Като администрация, предприехме действия за уведомяване на Районно управление на МВР- Стамболийски, съгласно изискванията за провеждане на протести и манифестации.  

На 05.07.2019г. в 14:30ч., пристигнах в село Скобелево, заедно с екип от заместник кмет, главен архитект и директор на „Специализирана администрация“, пътен инженер и началник отдел „Горско стопанство“, за да се срещна лице в лице с жителите и да обсъдим всички проблеми на място. Присъстваше и кметският наместник на Скобелево.  

Направихме обиколка на селото, нямаше протестиращи, нямаше медии, нямаше протест.  

Оказва се, че протестът е проведен около 9ч. (начало и край), пред точно определена медия, без да уведомят местната власт и полиция за промяната, вероятно с цел изнасяне на невярната информация и изказване на неистини пред обществото.

Свързах се с Иван Пенчев, организатор на протеста и попитах, защо не се провежда протеста. Получих отговор, че господинът е болен и не е наясно с това каква е ситуацията в момента в селото и не знае защо няма хора.

На въпроса, защо е сменен началният час на мероприятието и не са уведомени Общината и полицията, г-н Пенчев отговори: Защото, така решихме!

С екипът ми, изчакахме един час и тръгнахме. Останаха само крайно некоректните изказвания от страна на организаторите на протеста, както и крайно некоректното отразяване от страна на медията.

Организаторите трябва да понесат своята отговорност, относно противозаконното провеждане на мероприятието. Спрямо ЗМСМА за нарушаване на обществения ред, се налага административно наказание- глоба. Има законови норми, които следва да бъдат спазвани.

И не на последно място, остават неотговорени въпросите:

Защо, протестиращите избягват и не желаят присъствието на местната власт?

Защо, протестът бе отразен от една медия?

Защо, самата медия, не потърси и не отрази и гледната точка на администрацията?

Днес,   08.07.2019г. комисията от експерти, ще излезе с Протокол от посещението си на място, с констатации по всяка точка, засегната от протестиращите. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм