Кметът на Кричим иска за по-строг закон срещу убийците на пътя

Автор:
Петък, 28 Юни 2019 11:14
Нурджан Ристемова и семейството й - жертви на дрогиран водач Нурджан Ристемова и семейството й - жертви на дрогиран водач

"Както много от пътните убийци, така и Борислав Писачев, причинил тежката катастрофа, в която загинаха зам.-кметът на община Кричим инж. Нурджан Ристемова и семейството и, се възползва от възможността за редукция с една трета на наложеното му наказание, предвидена в чл 58 а от Наказателния кодекс, и получи само 10 години лишаване от свобода и 13 години без свидетелство за управление на МПС."

Това коментира кметът на Кричим Атанас Калчев пред Plovdiv-online.

Както съобщихме, Писачев уби на пътя цяло семейство точно на Бъдни вечер - двама родители и двете им деца и то шофирайки лед употреба на наркотични вещества.

Окръжен съд Пловдив му наложи възможно най-тежкото, предвидено от закона, наказание, но поради пърлите признания на подсъдимия, намали присъдата с 1/3, което е пак предвидено в закона.

Атанас Калчев призовава българските законотворци да съобразят законите спрямо справедливостта и възмездието, включително като оценят повече страната на жертвите.

"Определеното като непредумишлено убийство отдавна буди чувства за липса на справедливост, всеобщо възмущение в обществото и единствените, които май особено не се впечатляват, са законотворците", каза кметът на Кричим.

"И да е спазен законът, горчивият вкус остава, защото извършеното от Писачев и от такива като него трябва да се прочете през призмата на справедливостта към жертвите и техните семейства и близки, а това е работа на законотвореца.

За пример може да се вземе съседна Гърция, където парламентът гласува 3 години затвор за всеки, седнал зад волана пиян или след употреба на наркотици", завърши Атанас Калчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм