55 в ареста за мелето на 2 ромски клана в Розино

Автор:
Вторник, 25 Юни 2019 13:14
55 в ареста за мелето на 2 ромски клана в Розино

Общо 55 мъже са били задържани в полицията в рамките на тридневна специализирана операция за гарантиране на обществения ред в село Розино.

Действията са осъществени под наблюдение на Районна прокуратура – Карлово. Припомняме, че около 16 часа в събота в РУ – Карлово бе получен сигнал за масово сбиване между два враждуващи рода в село Розино.

Според първоначалната информация, по време на физическата саморазправа участниците се замеряли с твърди предмети, а също така имало и стрелба с оръжие. Пристигналите незабавно на място екипи от районното управление и пловдивското Зонално жандармерийско управление предотвратили разрастването на конфликта. В болница били откарани шестима пострадали, трима от тях са оставени под лекарско наблюдение. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед.

Иззети са веществени доказателства, които са приложени към материалите по образуваното досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК. Установени са материални щети по осем къщи и два микробуса. Като инициатори на сбиването в полицейския арест са отведени 8 мъже. За нормализиране на обстановката в селото са осигурени полицейски патрули, в резултат на чиято бърза намеса навреме е прекратено друго сбиване между фамилиите към 15.30 часа в неделя. Няма сериозно пострадали хора, нанесени са увреждания по къща и седем моторни превозни средства.

В хода на действията същия ден и в понеделник служителите на реда са задържали други 47 участници. С постановление на Районна прокуратура – Карлово четирима са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на шестима, а по силата на ЗМВР с полицейски протоколи са предупредени 40 души. Под ръководството на прокуратурата активните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени по случая продължават. За осигуряване на спокойствието и реда в селото са ангажирани постоянни полицейски екипи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм