Нова детска градина в Брани поле в третия мандат на Пламен Спасов

Автор:
Вторник, 18 Юни 2019 08:12
Нова детска градина в Брани поле в третия мандат на Пламен Спасов

Новата детска градина в Браниполе ще е за 120 деца. Вече е възложено геоложкои хидроложко проучване на терена от кмета на община Родопи инж. Пламен Спасов. Ако докладът позволява, ще има приземни помещения в бъдещата моделна сграда. На база на доклада ще се изготви техническо задание и идеен проект. Жителите на Брани поле и експерти ще участват в публично обсъждане преди да се стигне до техническия проект, обясни стъпките за новото начинание Пламен Спасов.

Надяваме се кабинетът с премиер Бойко Борисов да помогне, сумата, която сме заделили, не е достатъчна. Но премиерът Борисов винаги е съдействал, когато става въпрос за училища и детски градини, каза Пламен Спасов и посочи безлихвеният кредит по фонд ФЛАГ, който Родопи получи през 2012 за санирането на 6 училища на територията на общината.

Стартира ли се строежът на мястото на старата компрометирана сграда, децата ще бъдат преместени в читалището на Брани поле, което пък ще премести дейността си в свободни стаи в кметството.

Ето и цялата история от края на 2017 г. за имота, която е с хепи енд и за община Родопи, и за Католическата църква.

Паркът в село Браниполе и трите сгради около него, които досега бяха на Католическата църква, вече са собственост на Община Родопи. Кметът на Община Родопи инж. Пламен Спасов и епископът на софийско-пловдивската епархия монсеньор Георги Йовчев подписаха договор за замяна.

Според клаузите му Община Родопи взема от Католическата църква парка в село Браниполе със съществуващата там детска градина, като в замяна й предоставя 13 дка. Девет от тях са лозя между Браниполе и Белащица, а останалите 4 дка са в регулацията на село Ягодово.

За нас беше много важно да получим парка, тъй като там в момента в две масивни сгради и една тип барака се помещава детската градина на Браниполе, в която има 120 деца, заяви инж. Спасов.

Кметът подчерта, че  съществуващите сгради, които вече пропадат и са напукани, ще бъдат съборени и на тяхно място ще се построи нова детска градина. Вече е готово и техническо задание за проектиране на новото детско заведение.

Преговорите за замяна на парка с общинска земя вървят от 2001 година.

Кметът инж. Пламен Спасов е четвъртият управник, с който обсъждаме този казус и сме много радостни, че стигнахме до това решение, каза монсеньор Георги Йовчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • Жител

  Пламен Спасов е голям глупак
  Проектът за училищата е от времето на Шишков и Спасов няма никаква заслуга.
  Даже не знае,че парите по фонд"ФЛАГ" не ги дава Борисов,А ТОВА Е СПЕЦИАЛЕН ФОНД ЗА МОСТОВО ФИНАНСИРАНЕ НА ОБЩИНИТЕ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ.

 • Родопи

  отговори на: Жител

  Пламен Спасов ще ви разцепи пак на изборите наесен както стана на европейските и както два мандата ви бие, червено-сини гъзове тъпи!

 • Брани поле

  Много ги боли от г-н Пламен Спасов, защото е точен и хората го обичат и мразят лъжците като осъдинеия бивш кмет на БСП пияндето Йордан Шишков!!!!!

 • Община Родопи

  Кой го е издигнал за трети мандат,а си прави рекламни материали в пресата с които плаща с общински средства и източване на община Родопи !
  Само това ли е ? Те първа идва бурята !!! Ще плаща за всяко деяние привишил правата си :

 • ЖИТЕЛ

  Спасов не може да защити един проект.С още един мандат с кмет Спасов община Родопи тотално ще изостне от другите общини които се развиват-Марица,Кричим,Срамболийски даже Перущица и Калояново надминават Родопи.
  НА ОБЩИНАТА НИ ТРЯБВА РАБОТЕЩ КМЕТ, А НЕ САМО ЧИНОВНИК

 • Родопи

  отговори на: ЖИТЕЛ

  "Жител", първо се научи да пишеш правилно, след това се изказвай писмено.:)

 • Жител отговори на Родопи

  Не се ИЗКАЗВАМ ПИСМЕНО!!!,А ИЗРАЗЯВАМ МОЕ МНЕНИЕ
  И МЕЖДУ ДРУГОТО И ОБИКНОВЕНИ ХОРА КАТО МЕН ВЯРВАТ ,че ще бъде БЕТСТВИЕ ЗА ОБЩИНАТА ТРЕТИ МАНДАТ НА СПЯЩИЯ СПАСОВ

 • Пламен Спасов

  Харесва ли ви новата градина,готова е нали

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм