10 г. труд за пътя Смолян - Девин - Кричим - Стамболийски

Автор:
Четвъртък, 13 Юни 2019 08:44
10 г. труд за пътя Смолян - Девин - Кричим - Стамболийски

Кметът на Община Кричим Атанас Калчев изразява благодарността си към всички политици и експерти, участвали в 10-годишните плодоносни усилия за реконструкцията и цялостната рехалибилитация на пътя Смолян - Девин - Кричим - Стамболийски. Трасето е от изключително значение както за връзката на хората от този регион с големите съседни областни центрове - Пловдив и Пазарджик, така и за инвестициите и бизнеса в района.

Ето какво казва кметът на Кричим Атанас Калчев:

В качеството ми на член Регионалния съвет за развитие (РСР) на Южен централен район (ЮЦР) и кмет на Община Кричим, искам да изкажа своята благодарност към всички бивши и настоящи Областни управители на областите Пловдив, Смолян, Пазарджик, Хасково и Кърджали, на бившите и настоящи служители от Секретариата на РСР на Южен централен район, на всички бивши и настоящи колеги кметове на общини - членове на РСР на ЮЦР, на представителите на всички министерства, които в периода 2008 г. - 2018 г. активно участваха в редовните заседанията на РСР и с проявеното от тях постоянство, разбиране и подкрепа в рамките на 10 години, успяхме заедно в осигуряването на целеви средства за частична реконструкция и цялостна рехабилитация на републикански път III-866 „Смолян - Девин - Кричим - Стамболийски“.

Той е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курортния комплекс „Пампорово", както и бърз достъп до пътя Пазарджик - Пловдив.

Благодарение на постоянството в работата на всички членове на РСР на ЮЦР, републиканският път беше определен като приоритетен от МРРБ в съответствие с Методика и критерии за приоритизиране на пътни отсечки, разработени от АПИ, като осигуряващ връзка на региона с трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T), и беше включен в инвестиционната програма на АПИ, която се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет на Р България.

В съвременния динамичен и забързан свят добрата пътна инфраструктура е от приоритетно, жизнено важно значение, както за местното население, така и за случайно или транзитно преминаващите. Чрез нея се дава възможност за благоустрояването на цели региони, което ги прави атрактивни и привлекателни. Тя е предпоставка за развитието на местната икономика и за привличане на чужди инвеститори. Тя е тази, която дава възможност и най-отдалечените населени места да усещат постоянна връзка със света и да са равнопоставени с всички останали в родината си.

И реализацията на този инфраструктурен проект ще допринесе за всичко това. Именно за това благодаря на всички, които допринесоха през годините да се ангажира вниманието на държавата, защото без осигуреното от нея финансиране, този проект, който днес вече се реализира, едва ли щеше да бъде възможен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Дора

    Пропуснал е да спомене родната ми Широка лъка ☺.., но му прощавам! Радвам се и дано няма вече срутвания и спиране на движението! !!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм