2-ма присвояват имоти от собственици без да им ги платят

Автор:
Понеделник, 10 Юни 2019 18:35
2-ма присвояват имоти от собственици без да им ги платят

Подсъдими по делото са Димитър В. и Петър П., двамата обвинени за престъпление по чл.210, ал.1, т.5, вр. чл.209, ал.1, т.5, вр. чл.209, ал.1, вр. чл.26, ал.1 и ал.3, вр. чл.20 ал.2 и ал.4 и Петър В., обвинен за престъпление по чл.211, предл.ІІ, вр. чл.2019, ал.1, вр. чл.20, ал2, вр. чл.29, ал.1, б.“б“ НК, по чл.309, ал1 от НК, както и за извършени от последния престъпления по чл.316, вр. чл.309, ал.1 от НК.

Тримата са обвинени в съучастие за извършвани отделни деяния през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, за това, че от началото на 2009г. до м.04.2012г. в гр.Велинград, с цел да набавят за себе си имотна облага, са поддържали заблуждение у различни лица, на които са причинени имотни вреди в особено големи размери.

Тримата подсъдими са заблуждавали хората, че ще им отпуснат заем в размер на различни суми, при условие като гаранция те да прехвърлят собствеността на техните собствени или съсобствени недвижими имоти, поддържайки ги в заблуждение, че ако прехвърлят собствеността ще им се плати уговорена сума и след изплащане на заема от страна на пострадалите, заедно с лихвите, ще им бъде прехвърлена обратно собствеността на недвижимите имоти. Освен за заеми, подсъдимите, чрез измамни действия, изготвяйки различни неистински документи – пълномощни за разпореждане със собственост, декларации и др., уговаряли част от пострадалите да продадат своите имоти, чрез убеждаване да подписват прегънати листове, за които впоследствие се установява, че са разписки за получени сума за продажна цена по договор за покупко-продажба на имотите, която сума не е получена от пострадалите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм