Проф. Румен Младенов - единствен кандидат за ректор на ПУ

Автор:
Понеделник, 20 Май 2019 11:58
Проф. Румен Младенов - единствен кандидат за ректор на ПУ

Общо събрание за избор на ректор и Академичен съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с мандат за следващите 4 години ще се проведе утре, 21 май, вторник.

В процедурата по избора ще вземат участие 353 делегати, сред които има представители на всички 9 факултета на висшето училище и на двата филиала в Смолян и Кърджали. Сред делегатите са и 65 студенти – 47 представители на Студентски съвет и 18 докторанти. Присъствието на две трети от всички делегати е необходимият кворум за провеждането на избор, съобщават от висшето училище.

В дневния ред на Общото събрание е включено обсъждане и приемане на отчета на Ректора проф. д-р Запрян Козлуджов за изминалия четиригодишен мандат, както и отчет на Контролния съвет към университета.

До момента единствената издигната кандидатура за ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“ е тази на проф. д-р Румен Младенов. Общо 45 са членовете на Академичния съвет, който също ще се избира от делегатите. Ще бъде избран и нов състав на Контролния съвет към университета.

Общото събрание ще се проведе утре, 21 май, в ГДК „Борис Христов“ от 10:00 ч. Предвиден е брифинг от 9:30 до 9:50 ч. в малката конферентна зала на втория етаж.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм