Кметът се включи в тъкането на 2019 м. черга

Автор:
Четвъртък, 16 Май 2019 19:15
Кметът се включи в тъкането на 2019 м. черга

Кметът на Пловдив Иван Тотев се включи в тъкането на 2019-метрова черга. Идеята е на организаторите от Регионална занаятчийска камара на тазгодишното издание на пролетния панаир на занаятите, които по повод Европейска столица на културата 2019. След изработването ѝ от 7 майстори от Франция, Русия, Беларус и България, тя ще бъде предоставена на ОИ "Старинен Пловдив".

В инициативата се включиха председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова и заместник-кметът АлександърДържиков.

Част от чергата ще бъде изработена от гражданите и гостите на града, които ще могат да се пробват да тъкат по ръководството на вещ майстор.

На ул. „Райко Даскалов“ (Малката главна) в дните 16-19 май ще бъде показано майсторството на 70 занаятчии от България и Европа и повече от 20 занаята.

Те ще демонстрират уменията си на живо пред посетителите. В къщите на Улицата на занаятите паралелно ще се провеждат множество майсторски класове и работилници за деца.

В петък на стълбите на Каменица се предвижда атрактивен Парад на шапките с творенията на изкусната майсторка Ирина Сардарева.

Всички желаещи, могат да се включат и със собствена шапка, донесена от вкъщи, като за най-интересните също ще има награди.

Тази година успоредно ще се състои и фестивал „Споделени нишки. Поглед към миналото – мост към бъдещето“ с участието на майстори ножари и тъкачи.

Неделята е ден на публиката и всички майстори ще бъдат на разположение на гражданите, желаещи да опитат умения в някой занаят.

По време на фестивала и панаира на занаятите ще има множество забавления и за най-малките.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Чичо Скрудж

    Да трупа опит, че това го чака в близко бъдеще - тъкане на черги, ама в пандиза!

  • читател

    отговори на: Чичо Скрудж

    ГЕРБ ще спечели местните избори и най-вероятно кмет следващите 4 години пак ще е Тотев, така че дано не се съвсем дърт, а че си изперкал червен дебил от дебилите на проф. Мокет е ясно. А дано дочакаш друго управление на Пловдив освен на ГЕРБ, но си пази здравето и никакво изкачване на Бузлуджа през август, че там всяка годино по някой дементен партизанин дава фира... Завинаги!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм