Приказна стая за деца със специални потребности

Автор:
Приказна стая за деца със специални потребности

Официални гости на събитието бяха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, Димитър Ставрев от РУО Пловдив и консултанти от Испания. 

На 13.05.2019 г. се състоя официалното откриване на проекта „Приказна стая“, който е иницииран от екипа на ОУ „Кочо Честеменски“ с директор Златка Алдженаби. „Приказна стая“ е специално оборудвано помещение в училището, което ще бъде използвано от децата със специални образователни потребности и техните преподаватели. Стаята беше осветена, след което кметът на „Централен“ г-н Стаменов и старши експертът по организация на средното образование към РУО Пловдив г-н Ставрев символично прерязаха лентата. След официалната част гостите от Испания Лоурдес Ферерас и Маргарита Гарсия - педагогически съветници и консултанти на ученици със СОП от град Леон, Испания проведоха кратка дискусия с домакините относно работата с деца със СОП в България и в Испания.

„Идеята е „Приказната стая“ да наподобява домашната обстановка с отделни обособени пространства: за почивка, за музикални игри, за логопедични упражнения. Закупихме и touch screen със специална програма за деца със СОП,“ каза г-жа Алдженаби на събитието. Оборудването и е изцяло финансирано от бюджета на училището за обучението, адаптацията и изграждане на социални умения на шест ученика със СОП. ОУ „Кочо Честеменски“ кандидатства по проект на Община Пловдив “Модернизация на учебния процес“, за да дооборудва стаята с интерактивен под и 3D принтер. „По този начин ще се визуализира учебния материал, което ще улесни усвояването му от учениците,“ допълва екипът на заведението, което тази година ще отбележи 79 години от своето основаване.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм