2 г. условна и 10 бона глоба за мъж шмъркал кокаин и карал

Автор:
Неделя, 12 Май 2019 19:02
2 г. условна и 10 бона глоба за мъж шмъркал кокаин и карал

Окръжен съд – Пловдив наложи едно общо най-тежко наказание на подсъдимия Деян Д. лишаване от свобода в размер на една година и четири месеца, към което присъедини и наказание глоба в размер на 10 000 лева и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години. На основание  чл. 24 от НК наказанието лишаване от свобода е увеличено на  ДВЕ ГОДИНИ лишаване от свобода. На основание чл. 66 ал.1 от НК съдът отложи изпълнението на така определеното на подсъдимия Деян Д. общо най-тежко наказание лишаване от свобода в размер на две години за срок от четири години, считано от влизане в законна сила на настоящата присъда.

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия Деян Д. за виновен в това, че:

 -в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в периода от 2.10.2018 г. до 3.10.2018 г. в гр. Пловдив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и е разпространил високорисково наркотично вещество – марихуана, на обща стойност 87,22 лв. – престъпление по чл. 354а ал.1 пр.4 и пр.5 вр. чл. 26 ал.1 от НК.

-на 3.10.2018 г. в гр. Пловдив противозаконно е пречил на орган на власт – служители в IV РУ – Пловдив, да изпълнят задълженията си, свързани с контрол върху трафика на наркотични вещества – във връзка с изпълнение на отдадено им разпореждане на 3.10.2018 г. за извършване на проверка на превозно средство и водач, с цел установяване на наркотични вещества, от дежурен при IV РУ – Пловдив, инспектор А. Д., осъществяващ „оперативно управление на силите и средствата на съответната структура“, чийто разпореждания са задължителни за изпълнение, съгласно чл. 21 ал.1 и ал.2 от Вътрешните правила за осъществяване на дежурството в МВР – престъпление по чл. 270 ал.2 вр. ал.1 от НК.

-на 3.10.2018 г. в гр. Пловдив е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка БМВ, модел  Х3, след употреба на наркотични вещества – кокаин, установено по надлежния ред – с химическа експертиза – престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по глава XXVII от НПК, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните на досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание лишаване от свобода за всяко от престъпленията е определен след намаляването на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване  в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм