Отвориха ул. Хр. Г. Данов, слагат подземни контейнери

Автор:
Понеделник, 22 Април 2019 13:30
Отвориха ул. Хр. Г. Данов, слагат подземни контейнери

Кметовете на Пловдив и район Централен - Иван Тотев и Георги Стаменов, отвориха загражденията и официално пуснаха движението по ремонтираната улица Христо Г. Данов. От днес вече и отворен участъкът от Римския стадион до ул. Бетховен, който бе затворен през февруари.

Тотален ремонт, който включва поставяне под тротоарите на тръбно-канална мрежа, улуци и кабелите на телевизионните оператори, нова настилка, нови тротоарни плочки и осветление е направен на отсечката от 400 метра.

Стойността на  реконструкцията е 400 000 лв.

След ремонта строителите са разширили тротоарите с половин метър, а паркирането на автомобили е надлъжно, а не под ъгъл. Така паркоместата са намалели и в момента са 29, но за сметка на това  ще бъде разрешено паркирането от двете страни на ул. Бетовен, която също е част от Синя зона, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

В началото на улицата е оставено специално място, където ще бъдат поставени подземни контейнери за смет както на ул. Отец Паисий.

Предстои да се ремонтират и тротоарите и настилката на останалата част от ул. Христо Г. Данов - до бул. Руски, но това ще стане когато се реконструира Дондуковата градина.

Реконструкцията на парка е на стойност 4 200 000 лв.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм