Стария град с Голямата награда от туризложение

Автор:
Събота, 20 Април 2019 16:36
Стария град с Голямата награда от туризложение

„Празници на Стария град“ с голямата награда на Международното туристическо изложение във Велико Търново за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“

От 18 до 20 април 2019 г. старопрестолният град Велико Търново е домакин на ХVІ Международно туристическо изложение „Културен туризъм”.
Специализираният форум за популяризиране на културния туризъм се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Тази година в изложението се представят български общини и музеи от цялата страна, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, Туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения, туристически организации и културни оператори, които презентират своите нови продукти, атракции и дестинации.
Събитието се организира със съдействието на Министерството на туризма, и бе открито с приветствие към организатори, участници и гости от министъра на туризма Николина Ангелкова.
В рамките на изложението се проведе Националния конкурс READ& TRAVEL („Чети и пътувай“) с номинации за културен туризъм в България в седем категории.
Община Пловдив, чрез Общински институт „Старинен Пловдив“ грабна голямата награда на журито за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“ за събитието „Празници на Стария град“.
Участието на община Пловдив на ХVІ Международно туристическо изложение „Културен туризъм” се осъществява съвместно с Общинска фондация „Пловдив 2019“, а акцентът в представянето е “Пловдив – Европейска столица на културата 2019".
В брандирането и визуализацията на пловдивския щанд са включени логото “Пловдив 2019”, както и знаци и пиктограми от визуалната идентичност на “Пловдив 2019”. Община Пловдив представи на посетителите акцентите от програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, включваща близо 500 проекта, Културния и спортния календар на Пловдив за 2019 г. и възможностите за туризъм, които градът предлага.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм