Дядо на 88 и бебе на 18 месеца във велошествието

Автор:
Събота, 20 Април 2019 16:30
Дядо на 88 и бебе на 18 месеца във велошествието

Десетки граждани се включиха в тазгодишното 5-то издание на традиционното велошествие, с което се даде старт на велосезона в Пловдив. Началото беше дадено точно в 11.00 часа, а колоната поведоха заместник-кметът Георги Титюков и общински съветници.
Всеки участник получи фланелка и номер, с който можеше да се състезава в томбола с награди, най-голямата от които бе велосипед.
В инициативата и този път се включиха много пловдивчани и семейства с малки деца. Най-възрастният участник беше на 88 години, а най-малкият на 18 месеца.
След старта от пл. „Съединение“ велосипедистите минаха през булевард „Марица“ – юг до Гребната база, където направиха една пълна обиколка и се събраха до Кулата. Там бе подготвена празнична програма с песни и танци.
Пловдив е с най-голямата модерна велоалейна мрежа в страната – повече от 60 километра, а велосипедният транспорт намира все повече привърженици, които предпочитат този екологичен и бърз начин на придвижване. Политиката на Община Пловдив е да доизгради велоалейната мрежа с града, така че да има директна връзка между всеки един от шестте района.
Организатори на велошествие 2019 са Община Пловдив, Велосипеди Sprint и Бултекс 99 и изворна вода "Бачково". В края на събитието участниците си направиха обща снимка за спомен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм