Нови 10 паркомата за паркиране в Синя зона

Автор:
Четвъртък, 18 Април 2019 11:57
Нови 10 паркомата за паркиране в Синя зона

Още 10 автомата за паркиране в „Синя зона“ ще улесняват жителите и гостите на Пловдив, съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов. Те са монтирани на улиците ул. „Цар Асен“, „Д-р Г. М. Димитров“, „Крали Марко“, „Христо Г. Данов“ и „Драган Цанков“. С тях общият им брой в града става 43.

„Този път сме се опитали да обхванем цели райони в „Синя зона“, които да се обслужват само с паркомати и да не се налага присъствието на инкасатори по тези улици“, коментира Ненко Калакунов. Той допълни, че предстои да бъдат монтирани нови 10 автомата. Местоположението им е нанесено на електронната карта на сайта на Община Пловдив, уточни директорът на ОП „Паркиране и репатриране“.

Наблюденията сочат, че все по-често гражданите избират да заплатят престоя в „Синя зона“ чрез SMS или чрез паркоматите. Машините са предпочитани и при кратковременно паркиране, тъй като дават възможност за таксуване за 30 минути на стойност един лев. Много е важно след това гражданите да поставят издадения талон върху таблото на автомобила си.

Работното време на „Синя зона“ в Пловдив е от понеделник до събота включително – от 8:30 до 17:30 ч, без официалните празници. Цената от 2 лева на час може да се заплати с талони, автомати за паркиране или SMS на номер 1332.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм