3 г. затвор за 20-годишен прегазил мъж на зебра

Автор:
Понеделник, 15 Април 2019 19:33
3 г. затвор за 20-годишен прегазил мъж на зебра

Окръжният съд в Пловдив осъди 20-годишния Димитър К. на 4 години лишаване от свобода за това, че блъснал 67-годишен мъж на пешеходна пътека до моста на Герджика. Инцидентът стана на 28 септември миналата година през нощта, на моста на Герджика.

На основание чл. 58а от НК съдът намали размера на така наложеното наказание с една трета и наложи наказание в размер на 3 години лишаване от свобода. На основание чл. 66 ал.1 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от пет години, считано от влизане на присъдата в сила.
Със същата присъда подсъдимият Димитър К. е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от три години.

Окръжният съд призна подсъдимия Димитър К. за виновен в това, че на 28.09.2018 г. в гр. Пловдив, на кръстовището на ул. „Победа“ и ул. „Полк. Сава Муткуров“ при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген Лупо“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 67-годишен Л. Н. /на 67 г./, като деянието е извършено на пешеходна пътека на ул. „Победа“.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните на досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода е определен след намаляването на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм