Пловдив в серия от 7 кратки филма

Автор:
Понеделник, 15 Април 2019 13:31
Пловдив в серия от 7 кратки филма

Специалната прожекция на 7-те късометражни филма, вдъхновени от града на тепетата, е на 19.04 от 18:30 ч. в кино Лъки Дом на киното, Пловдив

Със специална първа прожекция ще бъде отбелязан финалът на снимките на седемте късометражни филма, вдъхновени от града на тепетата „7“, като част от творческата програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Готовият и носещ символистичното име „7“ филм съдържа седем кратки истории, случващи се в града на седемте тепета и разказани през погледа на седем режисьорски екипа – Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Урок”, „Слава”), Николай Тодоров („Преди да заспя”), Павел Г. Веснаков („Денят на бащата“, „Дяволското гърло“), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов („Ecce homo”), Любомир Младенов („Ловен парк”, „Кораб в стая”) и Христо Симеонов („Синът”). Освен тях на специалната прожекция в Пловдив, която ще се състои на 19.04 от 18:30 ч. в кино Лъки Дом на киното, ще присъства и част от актьорския състав, сред които Маргита Гошева, Йоана Буковска, Григор Антонов, Слава Дойчева, Александър Бенев, Даниел Рашев, Иван Пасков и други; операторските екипи и организаторски звена, официални гости от Община Пловдив.

Късометражните филми бяха заснети в Пловдив през 2018 година на ключови локации като ЖП гарата, Централната поща, в стара сграда в „Тютюневия град“, островът Адата, улички из стария град, паметника Альоша и др. и включваха участието на множество доброволци и спомоществуватели от града, както и представители на пловдивския културен елит, сред които художниците Вълчан Петров и Ангел Пачаманов, музикантът и ръководител на хор „Детска китка“ Яна Делирадева, Радослава Кръстева, Училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ и др.

Филмът, носещ характерия киностил на творците от младото българско поколение, изследва какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Сред разказите са история за порастването; за получаването на втори шанс; разкази за намирането на себе си в другия и за намирането на пътя, по който да живееш; пътешествие в спомените от детството и история за мечтата за по-добър живот.
Филмите, както и целият проект КИНОПЛОВДИВ, са част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и са реализирани с подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019“ и с любезното съдействие на различни организации и граждани от града.

За специалната прожекция на 19.04.2019 от 18:30 ч. се продават и билети на касата на киното Лъки Дом на киното, както и онлайн на: http://boxoffice.bg/title/ФИЛМЪТ+7/1365/
---
За "7":
Игрален, България, 2019 г.
Времетраене: 164 мин.
Режисьори: Петър Вълчанов и Кристина Грозева, Николай Тодоров, Павел Г. Веснаков, Ралица Петрова, Димитър Кутманов, Любомир Младенов, Христо Симеонов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм