Стартира изграждането на цветна инсталация

Автор:
Понеделник, 15 Април 2019 10:51
Стартира изграждането на цветна инсталация

Днес започва изграждането на жива цветна инсталация в Балабановата къща с участието на публиката „Донеси цвят в Стария град!“. Включете се!

За първи път у нас ще бъде направена инсталация, която показва къща от Стария град, изградена от цветя. За целта е подготвена специална метална рамка с формата на Балабановата къща. След това тя трябва да бъде запълнена с цветя. Инициативата се казва „Донеси цвят в Стария град”.

В месеца, в който честваме 50-годишнината от създаването на Общински институт „Старинен Пловдив“, Балабановата къща изправя гордата си снага като символ на всичко, което мотивира екипа на института да работи вече половин век с цялото си сърце и да не спира да гледа с вдъхновение напред.

Днес, Балабановата къща представя на своите посетители два различни свята. Единият е светът на възрожденската епоха, в която ни отвеждат пищните дърворезбовани тавани, богатата на стилове мебелировка и алафрангите, а другият е светът на културата и изкуството. Тя ще оживее още веднъж по един специален начин и с много обич в седмица преди Цветница. Този път ще я изградим от живи цветя. Всички заедно!

Всеки желаещ може да се включи, като закичи своя цвят в живата инсталация, защото Старият град е „цветът“ на Пловдив и заслужава нашата грижа и обич. Всички материали за инсталацията са предварително осигурени от ОИ „Старинен Пловдив“ и партньори. Акцията се реализира благодарение на Стойна Владимирова от Fiori & Regali Plovdiv и с помощта на Асоциация на флористите В България и Petia Anastasova Product Design.

Твоето цвете ще те очаква на Лапидариума от днес 15 април, начало 10 часа, до 18 април, за да можем #ЗАЕДНО да донесем цвят в Стария град. 

Вижте снимки от подготовката на инсталацията!

 С изключителна благодарност към: HMC Plc.; ОП „Жилфонд“; Fiori & Regali Plovdiv; Асоциация на флористите в България; Petia Anastasova Product Design

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Хаджи Лампша не е "балабановаЯ"

    1. Къщата на Панагьотис Хадзи Лампси няма причини да носи името на съборилия я МУТРОмайна "балабановаЯ". Бяха я така "политкоректно" преименували комунистите през истеричавата Кампания на газиран патриотизАм - след което с типичната ориенталска филибелийска немарливост ("айляк!" = ЗАСПАЛ МУЙКО В СЛАМАТА) сбърканото прозвище така си и остана, че и даже пишман "култур"трегери го изпрославиха. (Кой будала ги излъга, че там ша идем мазохистите да им слушаме "музиката" на сгъваеми столчета?)
    2. Първата дума от заглавието на Език Свещен е ЗАПОЧВА; за някои спортивни надбягвания може би да се Опотреби ингилизкото "стартирВа' (но не и "стартира" - никога!)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм