Учкунова иска Послийски да е в КС на Пловдив 2019

Автор:
Четвъртък, 11 Април 2019 10:11
Учкунова иска Послийски да е в КС на Пловдив 2019

С 27 за, 4 против и 4 въздържали се  бе гласуван отчета фондация Пловдив 2019 за първото тримесечие на 2019. Точката бе отложена за днес от извънредната сесия в понеделник.

По време на дебата стана ясно, че на следващата сесия ще да бъде избран  нов Контролен съвет на общинска фондация Пловдив 2019. Предложението възникна спонтанно след като общинската съветничка Лилия Учкунова поиска в Контолния съвет да влезе Стефан Послийски /ВМРО/.

Кметът Иван Тотев се съгласи и обяви, че тъй като мандатът на Контролния съвет е изтекъл, може направо да се избере нов. Още повече, че на миналото заседание един от членовете му Веселин Маневски посочи, че вече не желае да изпълнява тази длъжност, припомни Тотев.

Съветниците поискаха почивка, за да обсъдят казуса и да вземат окончателно решение.

В крайна сметка Лилия Учкунова се съгласи да оттегли искането си за Послийски, като в замяна на това администрацията ще внесе предложение за изцяло нов състав на Контролния съвет, което ще се гласува на сесията на 16 май.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • пловдивчанин

    Да влезе, ама да спре да говори глупости срещу Пловдив и хората на културата в този град! А Учкунова да е дала лев за култура, да е ходила на театър, на опера, на концерт, на четене, май даже и на куклен театър не е ходила от 80 години:)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм