Чунчуков представи социални проекти пред немски студенти

Автор:
Вторник, 09 Април 2019 15:32
Чунчуков представи социални проекти пред немски студенти

Социалните услуги и проекти в „Източен“ бяха основна тема на разговор по време на срещата на кмета на района Никола Чунчуков с преподаватели и студенти от Университета по приложни науки в германския град Мюнстер, област Северен Рейн Вестфалия.

Гостите, сред които професор, научен работник, студенти и журналист, бяха запознати с проектите в социалната сфера, реализирани от районната администрация.

Кметът Николай Чунчуков представи пред студентите по социални дейности услугите, които се предоставят в „Източен“. Той сподели опит от работата по проекта „Всички заедно: за по-добро образование и здраве“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Само преди броени дни бяха открити здравен и образователен център, в които ще се осъществяват дейности за здравна и образователна интеграция на уязвими групи.

Друг добър пример, който районният кмет сподели, е реализираните проекти „Помощ в дома“ и образователният „Растем заедно“.

Висшето учебно заведение в Мюнстер е сред най-големите немски университети за приложни науки. В него се обучават над 10 000 студенти от целия свят, а програмите са приоритетно ориентирани към практиката и бъдещата професионална реализация на неговите възпитаници.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм