1 млн. от парите за Тютюневия град отиват за пл. Централен

Автор:
Четвъртък, 28 Март 2019 10:37
1 млн. от парите за Тютюневия град отиват за пл. Централен

С 26 за, 15 против и 4 въздържали се бе приета точката за изменение на бюджета на община Пловдив,  с която се прехвърлят средства от едно перо в друго.

Тя предизвика бурни дебати в местния парламент.

Най-много възражения от опозицията събра предложението на администрацията 1 млн. лв. предназначени за реконструкцията на  инфраструктурата в Тютюневия град да се пренасочат за ремонта на площад Централен. Средствата са предоставени от с постановление от държавата и условието затова е да се изразходват до края на 2019 г.  Ако това не се случи парите ще се върнат отново в държавния бюджет, обясниха от градската управа.

Останалите предложения са с 1 275 000 лева да се финансират проектите от Региони в растеж, 200 000 лева от парите за ремонта на спортна зала Дунав отиват за подкрепа на млади спортни таланти, а в бюджета на район Западен се прехвърлят 120 000 за събаряне на опасни постройки, изграждане на паркоместа и реновиране на кучешка площадка. 

От опозицията се обявиха против размятането на милиони и настояха предложенията първо да минат през комисия, а не да се приемат при форсмажорни обстоятелства.

Даже имаше иронична идея да се дадат 10 милиона за водоскоци по всички тепета на Пловдив.

Всичко тече, всичко се променя. Това е добро управление на финансите на общината, естествено е парите да се насочат натам, където има нужда от тях, апострофира общинският съветник от ГЕРБ Веселин Маневски.

Кметът на Западен Димитър Колев обясни за какво ще послужат 120 000 лева, които се дават на района му.

Става въпрос за терен зад студентски общежития на ул. Царевец. Има 3 полуразрушени къщи, където живееха хора преди време. Настанихме ги в други жилища и сградите трябва да се премахнат, защото са много опасни. Целта ни е след това да облагородим района и да направим там 20 паркоместа, както и да разширят съществуващата площадка за домашни любимци, каза Димитър Колев.

От опозицията поискаха отлагане на точката, за да се дебатират по комисии и след това в ОбС.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • западен

    Нали парк "Ружа" попада в обхвата на зелена площ, как ще строим паркинг, а там има и площадка за кучета още от времето на г-н Здравко Димитрав като кмет. нещо не се връзва?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм