Градините в Източен - в платформата Посещаемо и безопасно училище

Автор:
Понеделник, 25 Март 2019 12:43
Градините в Източен - в платформата Посещаемо и безопасно училище

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков връчи на директорите на детските градини в района устройствата за самостоятелни профили в системата „Посещаемо и безопасно училище“, с което се оптимизира работата по обхвата на децат в изпълнение на държавната политика. Със специалното разрешение на министъра на образованието Красимир Вълчев е дадена възможност чрез пилотен проект детските градини в район „Източен“ да се включат в Информационната система за реализиране на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
Надявам се, че с тази децентрализация на дейността по обхвата на децата ще оптимизираме работата при най-уязвимите групи и в системата ще постъпва точна и навременна информация за всяко дете, което не посещава учебно заведение, заяви районният кмет Николай Чунчуков. Той добави, че това е поредната крачка към интегриране на децата и семействата от етническите групи и даде за пример факта, че след края на Проекта „Растем заедно“ 35 учители от детските градини продължават с допълнителната подготовка по български език на повече от 400 деца- пример за изключителна устойчивост на образователен проект.
Главният експерт „Образование“ в районната администрация Стефка Симеонова допълни, че от началото на тази година за некоректните родители, които не осигуряват децата в училище, вече са изготвени повече от 100 акта за администативно нарушение, както и 13 наказателни постановления с първите глоби. Не искаме да прибягваме до тези мерки, но за родители, за които други похвати не работят, се налага, заключи тя.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм