Нови атракции в парк Моливчета в Северен

Автор:
Вторник, 19 Март 2019 09:00
Нови атракции в парк Моливчета в Северен

Продължава облагородяването на уникалния и единствен по рода си за град Пловдив кът за отдих „Моливчета” в район „Северен” - съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Привлекателното място за отдих се намира в парк „Майоров” (в близост до ул.”Неофит Рилски, западно от пешеходен мост) и се забелязва отдалече с цветните и неповторими пейки, наподобяващи моливчета.

Новото допълнение са монтираните бетонни стъпки, както и атрактивните животни, поставени на дървото до цветните пейки – орел, кълвач и катеричка.

Пространството се облагородява от районната администрация, съвместно с фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева.

Предстои нова акция по облагородяване на парка в петък – 22.март от 10.00 часа със засаждане на нова растителност и монтиране на къщички-хранилки за птички.

„Каня всички жители на района, които желаят да се включат в залесителните дейности да заповядат в парк „Моливчета” на 22.март, където заедно ще посрещнем пролетта – отправи покана кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • Милена Панайотова

  Какъв парк може да е това- 7 пейки на 8 кв. метра?! Що ни правите на глупаци, сега поне свободно може да се пътува и съм видяла доста истински паркове и детски площадки по света.Срамно е да се хвалите с това!

 • Василев

  Ами ти кво си направила ма . Кой знае от кое село идваш о през кои села си минавала пастърма.....
  Ти с какво можеш да се похвалиш А ...???
  Знаете само да мрънкате , да разбирате от всичко......
  Аман от селяни като вас....

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм