Машини произведени през 2019 г. мият улиците от днес

Автор:
Понеделник, 18 Март 2019 11:50
Машини произведени през 2019 г. мият улиците от днес

Нови 10 миячни автомобила, 9 сметовоза, 7 мотометачни машини и 3 контейнеровоза започват да мият от днес улиците на Пловдив.

Те са закупени от фирмата подизпълнител КМД, произведени са през 2019 г. и са с екологичен стандарт „Евро 6“, с което отговарят на повишените изисквания на Община Пловдив.

С най-модерна техника работи и ОП Чистота, което след решение на Общинския съвет предстои да обяви процедура за доставката на 6 нови автомобила за целогодишно машинно метене, миене и зимно поддържане на вътрешнокварталните улици.

Това съобщи шефът на Иван Стоянов, който в присъствието на кмета Иван Тотев, народния представите Спас Гърневски и районните кметове, даде официален старт на тазгодишното миене на улиците пред зала Колодрума днес.

За осма поредна година със съвременна техника мием улиците първа категория всеки работен ден, три пъти седмично – второкласните улици, и поне по веднъж – третокласните, които никога преди това не са били мити. Цяла зима не сме спирали машинното метене. Пясък за зимното поддържане не употребяваме от 2012 г., използваме само сол и калциев хлорид, посочи директорът на ОП Чистота Иван Стоянов.

Според кмета Иван Тотев това са реални дейности за подобряване на поддържането на Пловдив и качеството на въздуха – наполовина спрямо 2011 г. са намалели както броят на дните с превишение на запрашеността, така и концентрацията на фини прахови частици. По думите му, благодарение на усилията на общината да оптимизира почистването, модернизира пътната инфраструктурата и разширява озеленяването, през пролетта и лятото практически няма дни с наднормено замърсяване.

Пловдивчани могат да се гордеят, че градът се поддържа и чисти с най-новата техника по най-добрия начин коментира кметът Иван Тотев.

Няма друг такъв град като Пловдив, където улиците да се мият по 3 пъти седмично, категоричен бе кметът Иван Тотев.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Ваня Стоянова

    Живея на ул.„Мара Гидик”26.Състоянието на улицата след ремонта е отчайващо.Уличната настилка паважът е засипан със пясък и пръст.След всяка минаваща кола се издихат обшаци прах.Питам кога ще се изчисти улицата,а и другите съседни на нея?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм