Лют скандал Цветанов – Кюмюрджиев на шест очи

Автор:
Сряда, 29 Октомври 2008 00:23

Автор plovdiv-online

ImageImageЖесток скандал в събота вечер между председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и местния лидер Йордан Кюмюрджиев се е развихрил в Новотел Пловдив. Кюмюрджиев директно е обвинил Цветанов, че като лидер на партията не го подкрепя, има други фаворити за поста, с които общува далеч по-често. Острите реплики са хвърлени пред двама души – Бойко Борисов, Цветан Цветанов.

Борисов се е опитал да озапти разпрата, но все пак вметнал репликата: „Данчо, ти не си изигра картите добре!” Натискът тип „полицейска спявка” е предизвикал бившия председател на Общинския съвет в Пловдив да хвърли оставка. Източници на plovdiv-online казаха, че от събота насам той не вдига джиесема си дори на Бойко Борисов.

В същото време Кюмюрджиев не е депозирал оставка като градски лидер на ГЕРБ и така държи в шах Изпълнителната комисия, която днес от 12 часа ще заседава по казуса в Пловдив. Решаващите грасове там са на Цветан Цветанов и Искра Фидосиева. Дори депутатът д-р Лъчезар Иванов няма право на глас в Трибунала, а е само с право на мнение.

Същите източници заявиха пред plovdiv-online, че Йордан Кюмюрджиев е пожелал да се раздели сам с постовете и да потърси професионална реализация, разочарован от политическите нрави. Цветан Цветанов се опитал да парира нещата като обещал на Кюмюрджиев да води депутатската листа на ГЕРБ в Пловдив. Кюмюрджиев обаче не реагирал, обиден заради очернянето на името му и пълната незаинтересованост на ПП ГЕРБ от ставащото с пловдивския партиен лидер. Той дори упрекнал Цветанов за колаборациите на национално ниво с партия Атака, чиито съветници в Пловдив дадоха решителните два гласа за свалянето му от поста председател на ОбС.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм