Първомай издига Сергей Станишев за шеф на БСП

Автор:
Вторник, 28 Октомври 2008 16:19

Автор plovdiv-online 

ImageПет конференции съответно в Хисар,  Първомай, Перущица,  Садово и   Куклен са преминали в хода на отчетно-изборната  кампания в БСП, каза Мария Вълканова, зам.-председател на Областния съвет на партията. Няма новоизбрани председатели, но е променен съставът на общинските съвети. Над 50 % са младите членове на БСП в изпълнителните органи на партията в общините  Хисар и  Първомай. В Садово  те са  около 40%, а в  Куклен – 10%, каза Вълканова.

Избрани за делегати на  47 Конгрес на БСП  в по-голяма си част са членове до 35 години. Делегатите на Конгреса от  Пловдив област, включително и  град Пловдив са 76 души.

За членове  на ВС на БСП са издигнати до момента Петър Мутафчиев и  Иван Тошев, а в Първомай за председател на ВС е издигнат Сергей Станишев.

Този четвъртък ще се проведе  Конференцията в  Община Стамболийски, където ще  присъства и Румен Петков, който отговаря за Пловдив област като член на Изпълнителното бюро на ВС на БСП.

Паралелно се провеждат Отчетно изборни събрания на Общинските клубове на жените социалистки. В момента тече и процес по формиране на  Общински клубове на ветераните в партията, като вече има излъчено областно ръководство, в което влизат проф. Ангел Гроздин – председател, и представители от общините – Асеновград – Крум Марков,  Карлово  - Марин Маринов, Лили Богоева - Марица, Димитър Атанасов – Първомай, Иван Добрев – Родопи.

Депутатът Пламен Славов представи групите от въпроси, които се задават от членовете на БСП по време на събранията. Според депутата местната политика е в основата на въпросите, задавани по време на събранията в ОПО и на конференциите. Основната група въпроси се отнасят до работата на представителите на БСП в местната власт (кметове, групи от общински съветници). На проведените конференции делегатите изразяват своята подкрепа на провежданата от правителството социална политика. Те настояват да се наблегне на работата върху ограничаване на сивия сектор и засилване на контрола върху изплащането на данъците и социалните осигуровки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм