Шефът на НКЖИ отхвърля версията "счупена стрелка"

Автор:
Неделя, 17 Февруари 2019 18:10
Шефът на НКЖИ отхвърля версията "счупена стрелка"

Генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски заяви в интервю за радио Пловдив, че не приема тезата на фирмата-собственик на композицията, дерайлирала на гара Пловдив в събота, че счупен език на стрелка, е причина за инцидента.

Бих попитал фирмата – на какво основание могат да кажат това нещо? Защото аз бих задал въпрос – дали са сигурни в състоянието на локомотивите си – дали са в добро състояние, коментира Красимир Папукчийски.

Той уточни, че няколко часа преди инцидента по същия маршрут минават две други композиции с по-голяма брутна тежест.

Не мога да се произнеса за причините. Вчера бяха взети проби от метала на езиковата част, проби и от раменната релса, които са дадени за химически анализ. Предстои и доста сериозна проверка сега на локомотивите, мерене на вагоните. Комисията има доста работа. Реално можем да кажем, когато получим резултатите от химическите проби и след приключване на проверките, коментира генералният директор на НКЖИ.

Шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски обаче каза, че стрелката може да е била счупена и при падането на локомотива.

Красимир Папукчийски заяви, че не се съмнява в релсовия път.

Това е една от най-натоварените гари в България, където минават средно дневно 150 влака. Нямам съмнения, че състоянието на железопътната инфраструктура е лошо за да преминават такива влакове, категоричен е Папукчийски.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм