Решението на Йордан Кюмюрджиев било лично

Автор:
Понеделник, 27 Октомври 2008 18:00

Съветници и районни кметове ще разберат мотивите на партшефа си тази вечер

Прогнозата на БСП, че генералът си отива, не се оказа точна с два-три месеца

Автор plovdiv-online

ImageОставката на шефа на групата съветници на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев е лично решение. Това заявиха пред plovdiv-online няколко съветници от групата, пожелали анонимност, докато не чуят от генерала мотивите му да се откаже от участие в ОбС. Това ще стане тази вечер на сбирка на съветниците и районните кметове от ГЕРБ в 18 часа.

Според други източници, Кюмюрджиев е имал остър разговор с Бойко Борисов и лично Б.Б. го е накарал да се махне от политиката. Тези източници пък свързаха визитата на кмета Славчо Атанасов в София днес с неочакваната оставка, която Кюмюрджиев депозира в 14.30 часа в деловодството на ОбС. В нея той изтъква лични причини и се очаква да бъде освободен от съветниците на сесията този четвъртък.

Всички районни кметове от ГЕРБ заявяват, че новината им е дошла като гръм от ясно небе. Същото казва и спряганият за нов шеф на групата съветници от ГЕРБ Бойко Боев. Кметът на Западен Здравко Димитров, който се спрягаше за твърда вътрешнопартийна опозиция на Кюмюрджиев, отказал участие в предаване на живо по Евроком тази вечер.

От пресцентъра на ГЕРБ в София заявиха пред plovdiv-online, че при тях няма нищо депозирано като оставки. На този етап те също отказват коментар. Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не си вдигаше джиесема цял следобед в понеделник, макар лично да обяви в събота, че партията е зад Кюмюрджиев и по никакъв начин той няма да бъде притискан да се раздели с поста градски лидер.

Припомняме, че преди три седмици на ожесточена пресконференция съветникът от БСП Тодор Кръстев прогнозира, че Йордан Кюмюрджиев ще бъде махнат от поста градски лидер на ГЕРБ по Коледа или най-късно през януари 2009. Кръстев не позна. Оказа се, че Кюмюрджиев не пожела да изчака посочената от БСП дата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм