Кметът на Централен инспектира Бунарджика

Автор:
Вторник, 12 Февруари 2019 11:21
Кметът на Централен инспектира Бунарджика

Кметът на район Централен Георги Стаменов, заместникът му Тошо Пашов и представители на фирмата изпълнител инспектираха реконструкцията на Бунарджика в зоната на акведуктите.

Припомняме, че на 1-ви ноември миналата година кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на Централен дадоха старт на благоустрояването на Бунарджика.

Стойността на проекта е 2 млн. лева. 

С решение на ОбС миналата година бе отпусната половината от сумата, а тази година се очаква да бъде гласувана и останалата част.

Срокът за изпълнение е до края на 2019 г. 

Предстои да бъде подменена цялата подземна инфраструктура – ВиК, ел. инсталация за осветление и постоянна токова инсталация.

Ще бъдат реновирани акведуктите, циментовите шапки на стълбищата, на всички тераси ще бъдат поставени метални парапети, ще се премахнат саморасляците и болните дървета от хълма.

Ще бъдат поставени поливни системи, ще бъде възстановен резервоара за 800 до 1000 кубика вода под езерото, който се използва за напояване.

Ще бъде изградена нова осветителна система, която ще е динамична и позволява примерно на 9-ти май Бунарджика да свети със знамето на ЕС, а на 6-ти септември – със знамето на България.

200 квадратни метра в зоната на обръщалото на влакчето пък ще бъдат превърнати в търговски зони.

Информационният център до Пощата, който бе демонтиран, ще бъде преместен там.

Общински институт Старинен Пловдив вече може да управлява търговски обекти, така че вероятно този център ще бъде под тяхната шапка. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм