Затварят кръстовището на „П. Д. Петков” и „Богомил” за месец

Автор:
Неделя, 26 Октомври 2008 19:45

Снимка Кирил Иванов

ImageКръстовището на улиците „Петко Д. Петков” и „Богомил” се затваря от 27 октомври до 27 ноември, съобщават от Община Провдив. затваря за един месец кръстовището на улиците „Петко Д. Петков” и „Богомил”. Там ще бъде извършен ремонт и сега съществуващото триъгълно кръстовище ще бъде превърнато в кръгово движение. Това съобщи директорът „Организация и контрол на транспорта” Вичо Кузов.

От сряда, 29 октомври, се въвежда и нова временна организация на движението по бул. „България”. Забранява се движението на товарни автомобили над 4 тона. Камионите, зареждащи търговски и други обекти, ще извършват това от 10 до 14 часа с пропуск, издаден от ОП „Организация и контрол на транспорта”.

Припомняме, че от миналия понеделник изцяло се спря движението по направлението Пловдив – Пазарджик по бул. "България", а трафикът се пренасочи през Голямоконарско и Пещерско шосе. Мярката важи един месец, докато приключи ремонтът на булеварда, съобщи шефът на Областното пътно управление Паун Иванов. Той призна, че движението се спира заради незавършени процедури по отчуждаването на 16 декара в общо 34 частни парцела, в които попада северното платно на булеварда.

Сега се полага канализация на южното платно и след това ще започнем асфалтирането му, но спираме цялото движение, тъй като северното платно в края на бул. „България” е частен имот, каза Иванов. Това е площ от близо 400 метра от бившата Окръжна болница до сервиз „Ивеко”. Ще бъде оставена само една ивица отстрани, по която да преминават автобусите на градския транспорт.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм