Владиката Николай прости "пич"-а на отец Петър

Автор:
Неделя, 26 Октомври 2008 19:19

Автор plovdiv-online

ImageПловдивдивският владика дядо Николай прости в писмо простъпката на кърджалийския отец Петър (Камен Гарена), който фриволно, ползвайки езика на младите, нарече премиера Сергей Станишев "пич" при посещението му в местния православен храм. Това стана след като отец Петър написа пространно писмо, в което помоли владиката за прошка, посипа главата си с пепел и обясни обръщението си с приповдигнатото си емоционално състояние от посещението и опита му да влезе в езика и мисленето на младите. Той обаче осъзнал как нарушил задълженията си като църковен пастир да пази чистия български език.

"Простете ми и ми дайте възможност да се поправя, като с вашите усърдни и за мен молитви, се надявам за в бъдеще да внимавам върху себе си и моето паство.
Още веднъж Ви моля ПРОСТЕТЕ И БЛАГОСЛОВЕТЕ със страх Божий. Каквото и да е Архипастирското Ви решение спрямо моята постъпка, аз ще го изпълня, но горещо пак Ви моля да ми позволите по някакъв начин да изпълнявам пастирското си служение.

Целувам Светата Ви Архипастирска десница и оставам Ваше во Христа духовно чедо и покорен служител.", завършва писмото на отец Петър, на което пък владиката отговаря с два реда: „С  искрена в Христа обич и отеческо снизхождение прощаваме и молитвено просим от Всеподателя прощение на греховете ни и благословение за достойно пастирско служение!
Амин!”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм