Къчков: Изказването на Манева е като на конгрес на БСП, но без Йончева

Автор:
Сряда, 30 Януари 2019 10:43
Къчков: Изказването на Манева е като на конгрес на БСП, но без Йончева

Иронични аплодисменти на дясната част на залата предизвика изказването на шефа на групата общински съветници от БСП Николай Радев, в което той обясни, че голяма част от заложените проекти са още от времето на комунизма.

Повече от час общинските съветници дискутират бюджета на Община Пловдив.

Исках да ви питам нещо, защото казахте, че сте приготвили културно изказване. Но като Ви чух финала за комунизма - не искам вече да Ви питам нищо, заключи общинският съветник Гошо Къчков/ГЕРБ/.

Изказването на Петя Манева е точно такова каквото очаквахме - като на конгреса на БСП, само дето не завърши с Елена Йончева, допълни той.

Колкото и да мислите, че комунизма ни е изкривил - не е вярно. Изкривил е други хора, защото при вас има повече бивши членове на БСП, репликира Николай Радев.

Господин Радев, молбата ми е в рамките на произволно избран мандат след 1989 г. да ми посочите 2 грандиозни постижения, за да мога да Ви ръкопляскам, обърна се към шефа на червената група Вихър Захов/ГЕРБ/.

На въпрос дали е бил член на БСП, той отвърна, че за да продължи кариерата си в армията е бил принуден да приеме членството.

Той разказа случка от миналото.

Имаше един партиен секретар Дон Корлеоне - викна ме и почна да ме хока. Строших с юмрук стъклото на масата му. Той ме заплаши с партийна комисия.

Никога не посмяха да ме реприсират, защото съм защитавал с достойнство званието си на български офицер, отсече Захов.

За Модър-Царевец след 20-ти февруари се избира изпълнител - за този проект 7 години провеждаме отчуждителни процедури. 5 години отчуждаваме Голямоконарско шосе, има още 2 месеца работа по бул. Северен - целият бе отчужден, имаше безпрецедетни дейности там - това не са прости неща. 4 години отчуждавахме имотите по моста на Марица, изкупихме цялата градска част на Пловдив.

С тези думи кметът Иван Тотев отговори на Радев по повод критиките, че администрацията залага в новия бюджет изпълнението на стари проекти.

Той обясни, че винаги може повече.

Укорите на опозицията, че Пловдив е на 15-то място по усвояване на европейски средства, градоначалникът контрира, че няма как да се сравняваме с малките населени места, които ни изпреварват, защото при тях усвоените средства са на много по-малка част от глава на населението. Не може да се сравнява по размерни показатели - това е несравнимо, посочи Тотев.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Според последното проучване на „Маркет линкс” ГЕРБ в момента събира 29,9% от гласовете, а БСП – 21,4%”, обяви в предаването „Тази сутрин” Добромир Живков от агенцията.
    . Партизаните са в кома, а Мадам Лъжа вероятно пак ще се разболее. Дори фалшификациите на брата на Станишев няма да ги успокоят, защото МЛ винаги познават...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм