Президентът Радев поздрави Пловдив 2019

Автор:
Събота, 12 Януари 2019 12:38
Президентът Радев поздрави Пловдив 2019

Президентът на Република България изпрати поздравителен адрес до кмета и председател на Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ Иван Тотев и до жителите и гостите на града за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Ето пълният текст:

Уважаеми господин Тотев,
Уважаеми жители и гости на община Пловдив,

Приемете моите искрени пожелания за успех в реализирането на програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Целта на инициативата е да стимулира мисленето за култура в по-широк контекст. Да се акцентира върху значението и връзката й с различните сфери на обществения живот. Да се постигне сближаване на нациите в голямото семейство на Стария континент чрез идеи и прояви, представляващи културните забележителности на града – домакин.

През вековете културата е силата, обединяваща хората. Тя е посланиоето на предците към днешния свят, но и завета на съвремието към утрешните поколения.

Нека представим достойно хилядолетното богатство и самобитните традиции на Пловдив – най-стария жив град в Европа и един от най-древните градове в света. Нека предадем „заедно“ посланията на инициативата, запазвайки идентичността на родното изкуство и култура.

На добър час, Пловдив!

12.01.2019 г.

Румен Радев
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм