Атака се коалира с БСП, ДПС, ССД и ЗНС в Община Родопи

Автор:
Петък, 24 Октомври 2008 14:26

plovdiv-online

Image
Т. Христев
Топлата връзка между Атака с пловдивското БСП, ВМРО и ДПС се пренесе и в Община Родопи, където стана следващият преврат в Общинския съвет след този под тепетата. Това се случи, след като досегашният коалиционен партньор Новите лидери напуснаха тандема, извадиха зам.-председателя си в ОбС и излязоха от бордовете на фирмите. Остава им само един зам.-кмет Иван Клинчев, чиято съдба може да се определи в момента по фамилията му – пълен клинч.

На мястото на Новите лидери веднага се вмъкна Атака като сформира мнозинство с ДПС, БСП, ССД и ЗНС. Новият зам.-председател на съвета е съветничката от партията на Сидеров Славка Диманова, а пловдивският лидер на Атака Тодор Христев беше на сесията специално.

Според Димитър Василев от Новите лидери разривът дошъл заради амбициите на кмета Йордан Шишков и бизнесмена Атанас Папаров, собственик на ресторант „Малкия Явор” да лапнат лесопарка в Първенец. Преди това обаче той трябваше да се преобразува от публична в частна общинска собственост. Новата зам.-председателка на Атака Диманова бързо вдигна ръка за трансформацията, която обаче изненадващо не мина. Селяни от Първенец, дошли на сесията да бранят парка си, дружно ръкопляскаха за резултата.

Това е втори неуспешен опит да се приватидзира паркът, след като миналата година идеята също бе стопирана в съвета на Родопи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм