Кметът на Северен на празничен Никулден в ДГ Бреза

Автор:
Четвъртък, 06 Декември 2018 14:54
Кметът на Северен на празничен Никулден в ДГ Бреза

Никулден в детската градина – това трябва да се види!

Невероятно шарен и изпълнен с настроение отпразнуваха големия християнски празник децата и учителите от ДГ „Бреза“. Директорът Нели Димитрова посрещна гости от кметството на района – кмета инж.Р.Ралев, неговите заместници Л.Кътова и К.Георгиев, които, след като раздадоха Никулденски курбан в църквата „Св. Иван Рилски“, откликнаха на поканата да гостуват на малчуганите.Гост на празничното мероприятие бе и старши експерт към РУО Д.Минева. Към тях се присъединиха родители, дошли да отпразнуват в градината имения ден на децата си. Госпожа Димитрова обясни колко плам е вложен от всички в детското заведение, за да се подготвят за събитието и да се представят като гостоприемни домакини.

Доказателство за това бе смайващият декор – символ на морското царство, населено от своите красиви обитатели: риби, медузи, рачета, водорасли, на които гостите се любуваха заедно с децата, участвали в направата му. Стопаните на тържеството от 4. А група, ръководени от учителката си Р.Гинева, показаха, че и най-малките са в състояние да осмислят празника, да му придадат тържественост, като нито за миг не губят от милата си детска непосредственост. Тържествена музика и въвеждащ танц на вълните предхождаха появата на иконата на Николай Чудотворец и ритуалното запалване на свещица до лика му.

Драматизираните сцени от живота на светеца, стиховете и песните показаха на присъстващите колко обхватна и детайлна работа е извършена с децата и как това усилие се възнаграждава с удовлетвореност и от учители, и от гости, но най-вече от самите участници в празненството. Впечатлени от видяното, от тържествената атмосфера в цялата градина, гостите от кметството и родителите дълго се разделяха с малките рецитатори и си направиха десетки снимки за спомен от незабравимия Никулден. Инж. Ральо Ралев призна, че да гостува на децата от „Бреза“, за него винаги е най-голяма радост и той ще бъде сред тях на всеки техен празник. „Златните български приказки“ и „Вълшебни приказки“ са книгите, които той им оставя за спомен от събитието, посветено на Николай Чудотворец и живите народни традиции.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм