Убиецът на 7-годишна припадна в съда

Автор:
Четвъртък, 06 Декември 2018 13:46
Убиецът на 7-годишна припадна в съда

Мехмед Хасан, който зверски уби 7-годишната си братовчедка по време на обир в дома й, колабира днес по време на съдебно заседание.

Той падна на една от седалките в съдебната зала, а съдия Христо Крачолов обяви 10-минутна почивка и нареди да извикат екип на Спешна помощ.

Според лекарите убиецът на 7-годишното момиченце е получил нервна криза.

След като той се свести, заседанието на съда продължи.

30 години затвор поискаха родителите и бабата на 7-годишната Дамла от Момчилград, която бе зверски убита от първия си братовчед - Мехмед Гюнал Хасан.

За максимално наказание от 29 години затвор настоя и Апелативната прокуратура в Пловдив, която протестира присъдата на изверга от 23 г. затвор. Тя бе наложена от Окръжния съд в Кърджали.

Припомняме, че на 17 декември, миналата година, 26-годишният мъж се промъкнал в жилището на майката, която живеела сама с детето в Момчилград.

Той отключил жилището с ключа на Дамла, който паднал от джоба на детето, докато било в колата на Мехмед.

Той нарочно не го върнал и излъгал майката, че не знае къде е.

В самопризнанията си 26-годишният мъж разказал, че влязъл в дома на Дамла и майка й, за да търси пари. Преди време леля му  дала 50 лева назаем, но той искал още. Докато бил в къщата, детето се събудило и за да не го издаде Мехмед го убил. Той го удушил с голи ръце като притискал устата и носа на момиченцето. После увил главата и раменете с тиксо и избягал.

Мехмед призна вината си изцяло и Окръжният съд в Кърджали го осъди на 23 години затвор при първоначален строг режим. Заради съкратеното съдебно следствие присъдата бе намалена с една трета от окръжните магистрати.

Той трябва да плати също по 150 000 лева кръвнина на бащата и майката на момичето и 100 000 лева на бабата. Днес обаче адвокатите на семейството настояха за пълното обезщетение в размер на общо 1 300 000 лева.

Знаем, че това няма да върне Дамла, коментира адвокатът на майката.

Седат и Гюнер Муса, както и бабата на Дамла Гюркие Хасан, плачеха в съдебната зала, докато юристите припомняха зловещите факти за убийството на беззащитното дете.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм