Детска градина "Люляк" остава поне до 8 февруари

Автор:
Вторник, 21 Октомври 2008 18:59

Общината готова с няколко варианта за децата, ако загуби сградата

Снимка от Кирил Иванов

ImageДелото за детска градина „Люляк” в район „Централен” е отложено за 8 февруари 2009 година, съобщи главният юрист на общината Савина Петкова. Заседанието ще бъде от 9.30 часа и ще се представя експертиза. Междувременно един от ищците по случая е починал и по делото ще бъдат конституирани неговите наследници, част от които са от Варна. Делото се гледа от Върховен касационен съд.

По повод възникналото напрежение около сградата на ул. "Иван Вазов", шефът на общинското образование Георги Янев коментира, че положението около градината не е такова, каквото го представят от администрацията на район „Централен”. Уведомил съм кметицата Райна Петрова своевременно и не ми е ясно защо те казват, че не са предупредени за ситуацията, обясни Янев.

В никакъв случай децата няма да останат на улицата, както беше казано, заяви Янев. Имаме много варианти за решение. Най-удачният от тях е преместване на 70 – те деца от „Люляк” в сградата на улица „Велико Търново” 4. Тя е публична общинска собственост и в момента е дадена на ОДК, които понякога я ползват като туристическа спалня. Там е нужно да се направи съвсем лек ремонт и с малко средства сградата става прекрасна за трите групи от „Люляк”, допълни Георги Янев.

Освен това в район „Централен” се строи нова детска градина на ул. „Лъджене”, която до новата учебна година ще бъде завършена. Можем да преместим децата и в къщата на болничното училище, където има свободни етажи. Варианти имаме поне няколко, обясни Георги Янев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм