Христо Грудев се скри в миша дупка заради скандални поръчки

Автор:
Вторник, 21 Октомври 2008 17:04

Кметът на Асеновград раздава директно пари на фирмаджии, свързани с ГЕРБ

Задържаният в полицията Али Али се облажил с над 9О бона, фирма на синовете на зам.-кмета лапа близо 250 хиляди

Автор plovdiv-online

ImageГрадоначалникът на Асеновград д-р Христо Грудев (ГЕРБ) отказа редовен брифинг на медиите, а минути по-късно буквално избяга от репортерите, щом разбра за какво се интересуват.  Огласеният преди дни Публичен регистър на фирми–изпълнители на строително-ремонти дейности в община Асеновград се тресе от скандални разкрития за облагодетелствани фирми на старейшини и висши общинари. Само за броени месеци фирма Строймат- 96 ООД, където 90 на стобственост имат двамата сина на вицето на д-р Грудев, инж. Георги Георгиев, жадно е погълнала директни възлагания на обща стойност  249 568. Подгласник в класацията е друга фирма  с прибрани от хазната 206 546 лева,за която строителната гилдия в града се зарича, че е директно доведена от същия вицекмет. Съветник от управляващата ПП ГЕРБ Петър Желязков, също е сред облажилите се от директните възлагания с фирмата си “Урожай – Петър Желязков”, който е ощастливен с над 70 000 лева за същите няколко месеца от началото на 2008-а.

Прави впечатление последователността в изпъление на поръчките от страна на фирма „Болидстрой” ООД - Асеновград, на стойност 206 546 лева, която е свързана със служители на общината, контролираща изпълнението на строително монтажните дейност, заявяват общински съветници от левицата.

Фирма „Сибел - Али - Али” - Асеновград, работеща по поръчки на обща стойност над 90 000 лева е на Али Али (Альоша) , който е бил задържан  в ареста на  местната полиция за нарушаване на обществения ред  по време на Местни избори 2007, когато е агитирал за СДС.

Договорите са сключвани в периода до началото на септември тази година. Поръчките са правени чрез директно възлагане по Закона за обществените поръчки, тъй като най-голямата сума по тях е под 45 000 лева. Групата на общинските съветници от БСП ще предложи на редовната сесия на Общински съвет Асеновград  на 22 октомври (сряда) да се направи пълно  разследване на обществените поръчки на територията на общините, фирмите, които ги извършват.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм