300 000 глоба заплашва EVN за слаб ток

Автор:
Понеделник, 20 Октомври 2008 16:41

ImageКомисията за защита на конкуренцията се е самосезирала и е образувала производство за злоупотреба с господстващо положение от страна на EVN България, съобщиха от антимонополония орган. Ако съмненията за нарушения се докажат, компанията може да бъде глобена със сума до 300 000 лева, съобщават от КЗК, цитирани от Лев бг.

Разследването е образувано по писма и жалби от инициативен комитет на граждани в хасковски квартал и декларация на общински съветници в града. В сигналите се посочва, че абонатите са получавали електроенергия с напрежение под 220 волта, в резултат на което електроуреди им са изгорели.

Има информация за отказ за поддръжка и отказ за присъединяване на нови абонати към електрическата мрежа на EVN с аргумента, че съществуващите мрежи в посочените райони не са проектирани и не са собственост на EVN. Твърди се още, че собствениците на имоти са принуждавани да предоставят отстъпено право на строеж от частните си имоти в размер - 6 кв. м., върху които да бъдат изградени необходимите нови трафопостове.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм