Славчо назначи полицай от кариерата за зам.-кмет по сигурността

Автор:
Понеделник, 20 Октомври 2008 15:59
Руси Панчев оглавяваше информационното звено на ОДП и сигурността в БТК 
Автор plovdiv-online 
ImageБившият шеф на КИАД (звеното за информация) към бившата РДВР - Пловдив, и доскоро регионален шеф на сигурността в БТК Руси Панчев (55) е новият заместник-кмет на Пловдив по обществения ред и сигурност. Панчев поема поста на подалия оставка генерал Димитър Цветков (ГЕРБ), но без сектор транспорт. Руси Панчев се пенсионира от РДВР - Пловдив, със смяната на бившия директор Илиян Йорданов. Отстраняването му е извършено от новия тогава началник на ОДП - Валентин Петров, който по-късно стана Главен секретар на МВР при министър Румен Петков.
По времето на Панчев като шеф на КИАД целият информационен масив на РДВР - Пловдив, мина на електронен носител. В БТК пък Панчев отговаряше за сигурността на оператора в седем области в Южна България.

Кметът Славчо Атанасов подчерта, че Панчев е личен негов избор, а не на Атака. Допреди две седмици местният лидер на атакистите Тодор Христев твърдеше, че те ще излъчат зам.-кмет по сигурността, който ще е полицай - действащ или млад пенсионер. Панчев е във втората категория. Новият зам.-кмет по сигурността лаконично определи като най-голям проблем на Пловдив организацията на движението. Да му мисли Вичо Кузов!

Панчев каза още, че ще се срещне с представители на ОДП, Гражданска защита, Пожарната, Министерството на държавната администрация и Министерството по бедствията и авариите за стиковане на работата в екип. Той подчерта, че не е привърженик на никоя партия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм