Райфъла се обърна срещу бивш съратник

Автор:
Петък, 12 Октомври 2018 17:29
Райфъла се обърна срещу бивш съратник

Бизнесменът Атанас Червенков-Райфъла, Веселин Загорски, Бисер Романов и Симеон Генков и Васил Василев, които четвърта година търкат наровете на затвора, застанаха днес пред съда.

Припомняме, че Райфъла получи 13-годишна присъда, но тя бе отменена заради процесуални нередности и на делото бе направен рестарт.
Райфъла е обвинен в това, че е платил пари и е поръчал убийството на своя конкурент в бизнеса – собственик на пловдивската клиника Хипоталамус Аргир Гяуров. Въпреки многобройните рани от нож по тялото той бе спасен.
Освен за покушението, Райфъла е подсъдим и за поръчкови палежи на колите на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и на екслюбовницата си Павлина Хараланова. Според разследването Райфъла дал пари на Загорски, за да извърши палежите и убийството, а той наел за подизпълнители други двама от подсъдимите-Бисер Романов и Симеон Генков.
Василев нямал нищо общо със зверствата, обяви днес Загорски. По думите му Василев само разбил с камък стъклото на депутатския джип по негова поръчка.
Загорски днес призна само за палежа на колите, но промени показанията си в частта за убийството.
Преди той призна, че Райфъла му е поръчал физическото елиминиране на конкурента си, а днес се отрече от това.
По думите му по време на предишните признания бил много гладен, а бил диабетик и от глад не знаел какво говори.
Не съм поръчвал да го убиват, трябваше да стане едно хубаво пребиване, а то стана мечка с грозде. И вече четири години живеем в затвора с цигани и отцеубийци, дано ги вземе Господ. Това е истината. Какво да направя, като такава ми е славата-на малоумник, който прави тъпотии, направи си самокритика Загорски.
Днес обаче каза, че Червенков само му казал да отстрани конкурента му Гяуров, без да споменава думата убийство. Тогава Загорски се обадил на приятелите си Бисер и Симеон.
Дадох им нож и им поръчах да го наръгат, но не да го убиват, да го сритат, да го пребият, да гръмнат вестниците, заяви Загорски.
Райфъла обаче се обърна срещу него, като обясни, че чрез трети човек в затвора, Веселин го заплашил, че ако му даде пари, ще си замълчи, иначе щял да го направи на нищо по време на заседанието днес.
Аз съм неосъждан, не съм поръчвал никакви убийства и палежи на коли. Весо ме изнудва за пари, той е рецидивист. Още когато бяхме арестувани, той започна с 200 000 лева или колкото му дам. Каза ми, че ме накиснал, защото очаквал, че ще се уплаша и ще му дам парите. Изнудва ме и сега, изтъкна Райфъла.
На 23 и 23 октомври се очаква присъда.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм