Фратев против пробива под гарата без нов Бетонен мост

Автор:
Петък, 05 Октомври 2018 14:19
Фратев против пробива под гарата без нов Бетонен мост

В свое писмо сдружение Бизнесът за Пловдив се обявява против осъществяване на пробива под Централна гара без да бъде построен нов Бетонен мост преди това.

Позицията е изпратена до премиера Бойко Борисов, до министъра на транспорта Росен Желязков, до кмета Иван Тотев, до съветник №1 Савина Петкова, до областния управител Здравко Димитров и до шефа на НКЖИ Георги Папукчийски.

Ето текста на писмото:

Уважаеми г-н Желязков,

Ние, членовете на Сдружение с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив“, сме силно обезпокоени от създалата се обстановка във връзка с опасността от прекъсване на транспортната връзка между район Южен, индустриалните зони в него и останалите райони в град Пловдив.
Повод за това е предложението на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за събарянето на т.н. Бетонен мост, без построяването на нов такъв, игнорирането на приетото от тях комуникационно проучване за пробив под Централна гара-Пловдив от 2011-та година и представения от тях нов проект за пробив. Ние считаме една подобна реализация за неуместна, вредяща на икономическото и социално развитие на града и неговите граждани.
СНЦ “Бизнесът за Пловдив” настоява този важен за града въпрос да бъде подложен на експертно разглеждане. Очакваме покана към нас да изпратим наши представители, които да окажат съдействие за намиране на най-доброто решение за Пловдив и неговите жители.
05.10.2018г.
Пловдив Председател на УС:
/ инж. Любозар Фратев/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • ................

    Тоя пък. Сумати специалисти говорят затова от толкова време, сега той се изтъпанил и се прави все едно, че той го е измислил. Парвеню...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм