Още 4 нови детски площадки в Северен

Автор:
Петък, 14 Септември 2018 14:29
Още 4 нови детски площадки в Северен

Както преди ден беше обявил, днес кметът на район „Северен“ инж.Ральо Ралев откри 4 нови детски площадки - този път в ДГ „Славей“ – една от най-големите в района. Той подчерта, че това несъмнено е най-хубавият от всички подаръци, които децата и родителите им могат да получат преди старта на новата учебна година. Сред развълнуваните славейчета и техните учители и родители бяха и останалите гости на събитието – кметският екип в лицето на заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева. За всички присъстващи, обърна се към множеството директорът на детското заведение Л.Биволарска, е знаменателно, че годината започва с тази чудесна придобивка: три нови площадки за игра и нова специализирана площадка за обучението на децата по БДП. Тя допълни, че за най-мъничките обитатели от яслена група е осигурена ударопоглъщаща настилка на тяхната площадка, което прави двора на славейчетата наистина прекрасно място за игри. Откриването бе ситуирано пред площадката по БДП, защото, както се изрази директорът на ДГ „Славей“, няма нищо по-важно от опазване живота и здравето на децата. Не без гордост г-жа Л.Биволарска разказа как е спечелен проектът към Община Пловдив на стойност 26 077 лв, част от които в размер на 10 490 лв ще бъдат изплатени от бюджета на детското заведение. Така и в тази детска градина на района всичките осем групи ще разполагат със свое отлично оборудвано и напълно обезопасено място за игра.

Малките стопани на градината бяха подготвили празнична програма за събитието и я представиха с много настроение и усмивки. Инж.Р.Ралев и г-жа Л.Биволарска прерязаха лентата за откриването на площадките, плиснаха менчето с вода, обкръжени от малки възпитаници на градината, които с охота позираха пред камерите за снимки. Кметът даде висока оценка за работата на г-жа Л.Биволарска за нейната неуморна упоритост да работи за благото на своите 200 възпитаници. Той припомни, че в най-скоро време ще бъдат открити подобни детски площадки и в други три детски градини на района, което е ярко доказателство за качествената работа на техните директори по посока материалното обогатяване на игровата база и облагородяване на дворните пространства. С основание „Северен“ се гордее, че през тази есен градинските дворове стартират годината с 12 нови детски площадки.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Еееййй

    Тоя Ральо не се бие, беее.... ? Той по-благороден и от Исус Христос и Свети Никола от Бари (Санта Клаус). Браво Ральо, браво и на лапнишараните, дето си намерил в Северен. На прав път си, ще имаш добра политическа кариера, ще станеш Цар един ден. С този си благороден характер, себеотдайност и постоянство, откривайки катерушки, чешмички с подменени кранчета, боядисани пейки в парка, раздавайки 20 тина паници чорба, кебапчета, козунаци и флинтифлюшки на абезяните, ще станеш не цар ами може и до председател на Европейския Парламент да стигнеш. Да са ти живи и здрави абезяните по Гаганица, Филипово и Кършияка.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм