Османи Сегура гост на Дните на Куба в Пловдив

Автор:
Понеделник, 27 Август 2018 17:07
Османи Сегура гост на Дните на Куба в Пловдив

За първи път Пловдив ще е домакин на Дни на кубинската култура, които продължават от 7 до 12 септември

Дни на Кубинската култура започват в града под тепетата от 7-ми до 12-ти септември 2018 година. Събитието се организира с подкрепата на Пловдивски Културен Институт и Община Пловдив – Европейска столица на културата - 2019.

Най-големият и модерен събитиен център – Пловдивски Културен Институт (ПКИ) е домакин на мащабното събитие в неговата кулминация – Cuban Weekend на 8 и 9 септември. Дни на кубинската култура се организира в Пловдив за пръв път в този формат и мащаб.

„Целта е да разкрием красотата на кубинското изкуство и пловдивчани да се докоснат до магията на кубинската история, традиции, култура, природа и музика, запазвайки настроението от лятото за по-дълго време“, обясниха организаторите на събитието.

В първия ден на събитието – 7 септември, танцьори от различни клубове в града ще поставят началото на Кубинските дни с флашмоб в централни точки на града.

Кулминацията ще е на 8-ми и 9-ти септември (събота и неделя), когато Пловдивски Културен Институт посреща известния кубински танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура.

Османи Сегура започва своята танцова кариера на 16-годишна възраст.  Като член на няколко танцови компании в Куба, натрупва знания и опит в редица танци като Салса, Румба, Афро-кубинска боди изолация, Мамбо, Ча-ча-ча, както и по-интернационални танци като самба и хип-хоп.

Кариерата му като учител започва в Куба през 2002 година. През 2006 г. става член на немския хип-хоп екип “Just Blaze” и с тях става немски хип-хоп шампион. Преподавател, соло артист и участник в редица фестивали и конгреси по целия свят.

В рамките на два дни, Османи Сегура ще представи интересни и креативни уроци по кубински танци (салса, афро-кубинска боди изолация и регетон) на всички пловдивчани и гости на града, заедно със други завладяващи преподаватели от Пловдив.

От 10-ти до 12-ти септември организаторите на екзотичното събитие обещават незабравима танцова фиеста в Цар-Симеоновата градина, водена отново от кубинската звезда, тематични лекции и фоторазкази, загатващи красотата на Куба, демонстрация и дегустация на кубински коктейли и  горещо парти с най-големите салса клубове в града.

Пълната програма на събитията ( 7-12 септември):

07.09. (петък)

18:00 часа

ФЛАШМОБ

Място: МОЛ Марково тепе и Главната улица

08 – 09.09. (събота и неделя)

10:00 – 18:00 часа

Танцов уъркшоп

с Османи Сегура и гост-танцьори от страната

Място: Пловдивски културен институт

10.09. (понеделник)

17:00 часа

Денс-конкурс и танцова фиеста

Място: Цар Симеоновата градина – Виенски павилион

11.09. (вторник)

19:00 часа

Фоторазказ за Куба и Литературно четене на откъси от Хемингуей

Място: Петното на Роршах

12.09.(сряда)

20:00 часа

Cuban Night – Парти вечер

Място: р-т Ъндърграунд

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм