Смазват 17 от 18 предложения на ГЕРБ в ОбС

Автор:
Четвъртък, 09 Октомври 2008 18:08

Минава само идеята на Димитър Атанасов за субсидиране на книги на пловдивски автори

Автор plovdiv-online

Image
За децата пари няма
Всички предложения на съветниците от ГЕРБ по актуализацията на бюджета до края на годината бяха отстреляни от новото мнозинство в ОбС. С ГЕБ гласуваха единствено двамата съветници от ДСБ Спас Гърневски и Даниела Желязкова.

Сред предложенията имаше реконструкции на детски градини, закупуване на климатици и пекарни за някои от тях, не мина дори предложение за нови детски легла в две от градините в Северен. Предложенията бяха отхвърляни чрез „въздържал се”.

Мина единствено предложението на съветника Димитър Атанасов за отпускане на 20 000 лева до края на годината за издаване на книги на пловдивски автори.

Лидерът на ГЕРБ съветниците Йордан Кюмюрджиев обяви гласуването за политическо, макар в предложенията на групата им да няма нищо политическо. Така паднаха за далечното бъдеще плувния басейн в у-ще Симон Боливар в Източен, рампата за инвалиди в сградата на Централен и в подлеза на Водна палата, реконструкциите на детските градини „Космонавт”, „Славей” и „Бреза” в Северен, детска градина № 13 пак там и № 25 в Западен. Няма да получат компютърни системи в администрацията на Северен, нито 4 пекарни за детските заведения в Западен. Отхвърли се и ремонтът на кръстовището на ул. „Перущица” – бул. „Пещерско шосе” в Западен, както и ремонтът на арменското училище.

Новото улично осветление в Централен остана без пари дори за проектиране, както и многофункционалната спортна зала в Западен. Там беше отказано и закупуването на климатици като алтернативно отопление при криза за детските градини в района.

Кметът Славчо Атанасов обяви предложенията за разумни и се разпореди да бъдат включени в бюджета за следващата година. Според новия председател на ОбС Илко Илиев пък актуализацията на бюджета е с 5 млн. лева, а с тези предложения се искат на практика още 5 млн.

По настояване на Любозар Фратев (ДЕР) Драматичният театър и Кукления получиха по 20 хиляди за отопление при искани 80 хиляди. На читалищата се дават 20 хиляди при искани 100 хиляди от съветника от БСП Добромир Трифонов.

Падна и предложението на Надя Танева от ГЕРБ за закупуване на 4-ти бус за деца с увреждания и инвалиди, защото съществуващите 3 към Социални дейности не смогват на заявките за придвижвания до съответните здравни заведения. Инж. Павлинка Кацарова тъжно заключи, че срещу ГЕРБ се гласува политически. Как за театъра има пари за отопление, а за детските градини в Западен няма, попита тя.

Не получи отговор на този етап.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм