Вдигнаха заплатите на Славчо и районните кметове с малко

Автор:
Четвъртък, 09 Октомври 2008 17:17

Градоначалникът се отказва от стоте лева, съветват го да ги дарява

Автор plovdiv-online

ImageЗаплатите на двамата пловдивски първенци – Славчо Атанасов и Илко Илиев, се вдигат със сто и един лева и стават от 1388 на 1499. Предложението е на градоначалника, който предварително заяви, че се отказа от собственото увеличение, защото сегашният му жизнен стандарт го задоволявал.

Съветникът от левицата и мажоритарен собственик на Градски транспорт нгел Батаклиев обаче се обяви за вдигане и на кметската заплата, пък ако градоначалникът поиска – нека дарява завишението на социални домове или където избере.

Индексация получиха и шестимата районни кметове като на петима от тях заплатите станаха от 1147 лева на 1239. Единственият със значително по-ниско възнаграждение заради малобройния район е кметът на Западен Здравко Димитров, чиято заплата става 882 лева от досегашната 816.

Най-възрастната съветничка – д-р Лилия Учкунова (ВМРО), рипна в защита на Димитров, но й бе обяснено, че постановлението за заплатите на районните кметове ги обвързва с големината на съответния район.

Преди това шефът на съветниците от левицата Николай Радев поиска замразяване на заплатите на районните кметове, защото те не били работили повече от самия градоначалник, който сам си слагал ограничение. Когато видим развитие в града, тогава ще им вдигаме и заплатите, каза Радев.

Водачът на ГЕРБ-съветниците Йордан Кюмюрджиев го репликира, че това е мислене от времето на зрелия социализъм. В крайна сметка Радев оттегли предложението си и всички съветници ласуваха вкупом увеличението на заплатите на висшия управленски ешалон на Пловдив.

Междувременно се гласува и 15 процентно увеличение на заплащането в Културата, но само за три сектора - ансамбъл "Тракия", Траурни дейности и Радостни обреди.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм