Александър Константинов става Главен директор на Община Пловдив

Автор:
Сряда, 08 Октомври 2008 21:14

Шефът на Лидер Георги Бояджиев може да поеме сигурността и обществения ред 

Автор plovdiv-online

Image
А. Константинов
Дългогодишният съветник от левицата Александър Константинов, директор на Крепежни изделия АД и член на борда на Международен панаир Пловдив, ще е Главен директор на Община Пловдив. Той ще отговаря персонално за две дирекции – едната включва икономиката, екологията, околната среда, здравеопазването и вероятно транспорта, а другата – европейските политики и международното сътрудничество. Това са ресорите, които носят свежи пари в общината. Така зам.-кметовете ще бъдат редуцирани до 4 от цели 6. За подобна редукция настояваше и ГЕРБ, но те държаха да се закрие щатът на зам.-кмета по имотите Петко Атанасов.

Голямата загадка е кой ще заеме вакантното място на зам.-кмет по сигурността и обществения ред, след като ген. Димитър Цветков (ГЕРБ) доброволно си отиде.

Image
Г. Бояджиев
Мястото се пада на Атака, но оттам все още настояват да имат шеф на дирекция, а не зам.-кмет, както и да не се подписва ново политическо споразумение за управлението на Пловдив. Plovdiv-Online разбра, че е възможно вакантното кресло да бъде предложено да градския председател на партия Лидер Георги Бояджиев, който беше 6 години шеф на Общинска охрана. Припомняме, че Лидер и ВМРО ще се явят на парламентарните избори догодина в обща коалиция, към която със сигурност ще се включи ЗНС на Стефан Личев и Борислав Китов.

Ако сценарият мине, ВМРО хем ще се е реабилитирало пред Бояджиев, когото заедно с ГЕРБ и Атака освободи от директорския пост в Общинска охрана, хем ще спести на Атака неудобството да излъчи зам.-кмет и така да влезе в реална политическа коалиция с най-големия си противник на национално ниво - БСП, коментираха пред plovdiv-online съветници от три партии в ОбС.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм